Just to let you know,we have...

Friday, September 2, 2011

3rd roll film..still redscale...

yahhhh
besok aku balik Bandung balik...wtf
sekejap je kat sini..
hahaha...otw ke solat jumaat..aku amik kesempatan ke KLCC
nak cuba usha price cuci filem
n lebih murah n friendly
bodohnye CM
aku dah ngantuk..oklah..post laju2...
Location: BB walk..tapi aku dalam keta saje..not walk

check it out..all redscale film aku...ada mirror effect...tulisan terbalik..awek aku yang sedar

ni paling style nih...korang penah ke jumpa ZON TUNDA SECRET RECIPE (sapa makan aku tunda..haha)

perhatikan gambar ini bebaik..aku nak amik gambo KL Tower...
dan dia overlap dgn gambar apa ntah..yang melintang lak tu

malas nak rotate



teman setia aku..lil bro...


kalau aku...inilah gambar pemecah panggung aku!!!
winner bagi 3rd roll filem redscale...
hahahha
hang tgk bebaik..org belakang dan depan itu adalah org yang sama...woooooo
aku suka..kalau korang tak suka ckp..aku terime dgn hati lebar





ok pala aku dah ngantuk piang nih...8 dari 36 pic je yang cantik...hahah
wat to do..
thats lomo..
perabis duit jugak arrr
esok aku post 4th film
oh ya before terlupa...
aku nak post my new Idol Bang Bang Club
sedih..beliau baru jer Syahid di somalia..di tembak...
Bernama TV cameraman Noramfaizul Mohd Nor, 41, who was in Somalia with the Putera 1Malaysia Club for the Humanitarian aid mission, was killed in Mogadishu Friday night.

According to Khairulanuar Yahaya, a Bernama TV journalist, Noramfaizul who was with members of the electronic media on a truck and heading to the city's commercial centre to send visuals that were earlier recorded, was hit by a bullet fired at an army truck by rebels.

The bullet had pierced through his lungs.
serius aku syahdu dowh bace berita...
semoga beliau ditempatkan dikalanganorg syahid disana..
Al-fatihah..
he's just become my new Idol..the Bang Bang Club
salam

7 comments:

duchess11 is DiBaH said...

hmm...smakin lawa je gmba2 u amik..xsabar nk tggu 4th roll.ada bintang filem dlm tu! hahahha

ada terasa nak beli Diana plak ke lps ni?

Suara Asura said...

Bro,
explain sikit pasal redscale film tu.
mmg rare la.
maksudnya film tu ko terbalikkan sendiri atau ko beli dekat kedai mintak dekat amoi tu cakap nak 'redscale film'?

soalan kedua, mana kedai ko cuci? film tu beli kedai mana?

p/s xnak try format 120mm plak ka?

dr hakim said...

hello Suara Asura...
macam pendekar plak aku tgk nama ko...
redscale film ni gambar warna kuning2..aku angkat redscale xpro...ko leh cari kat google..
aku tak terbalikkan...dia terbalik sendiri rasanya...mmg aku rasa dia terbalik sendiri...sbb dua2 roll gitu..tapi tak tau la aku yg pasang terbalik..hahahah
yup ko gi jer kedai LOMO..kedai lomo ye..bkn kedai foto biasa...ckp saya nak redscale xpro lomography...1 kotak ada 3 roll= rm35....
ada byk lagi yg LOMO keluarkan film mcm xpro chrome (kena cuci pakai cross process), bnw....
ko leh refer laman web ini..bagus ni

http://www.theclickshop.net/

aku dah cuci dua kedai..pertama kedai kat Central market....cam sial ahh..mahal pastu tak friendly..
kedua kat KLCC (fotopoint, lantai bwh sekali dpn news.com) cantik2 gambar aku...takla mahal sangat...not bad la..kate pun KLCC...

kedai lomo pun leh cuci...kat central market.masuk dalam2 skit..nama kedai lupa..tapi kalau ko pusing dalam cm ada satu kdai jual semua kamera lomo n film n leh cuci..aku tak penah truy tapi murah...15 ringgit 1 film

p/s : takmau 120mm...dapat pun 12 keping,dan filem kemain susah cari

Suara Asura said...

Doc,
thank you atas info yg ko bagi..
Btw,gmbr ko not bad jgk..kata pun first timer kan,

ko cuci tu dia burn dlm cd atau ko cuci hard copy?

Jap aku nak simpulkan jawapan ko.
So ada 3 kedai cuci.2 dkt cm,1 dkt klcc
yg dkt cm satu mcm sial,tp satu ok (tp xpernh try).
Apa nama kedai ok,and kedai mcm sial tu?
Klcc mmg ok. Tp klcc harga dia ok x?

Aku baca blog ko and find out ko study di bandung.nak tny, di bandung ada kedai film tak? Mana tau lagi murah.aku bole kirim dkt sedara aku dari sana.aku tny dia x tau sb dia x layan lomo.

dr hakim said...

salam..aduh jangan la pangil aku doc..segan aku..belum grad habis lagi mat
hahahah
ok gini....kalau cuci ko leh mintak dia burn skali dalam cd...tapi tambah lagi la..
masa first time cuci..aku burn dlm cd n print..silap besar arr... byk duit aku terbang..so aku bg ko tips
ko hantar filem tu..pastu ko kata nak cuci n burn dlm cd saja..jangan print..then pastu ko tgk la cd tu..ko pilih mana yang ok..then print..save..n btw..kalau ko tak burn cd, susah nak upload nanti..n ko takda back up kalau2 gambar2 yang dah print ko tu rosak kena air...atau sebagainya..

KLCC= cuci terbaik, aku rasa printer dia baru..harga dia mahal sikit sbb kdai pun kat klcc..what do u expect...hahahha aku hari tu cuci 3 filem, kena rm 50+

kedai kat cm yang cam sial tu= nama dia aku mmg tak ingat, kodak express kot, senang cite ko masuk je CM melalu pintu yang byk org lukis2 tu..ada kedai gambar kat situ, dia ada jual LOMO gak tapi harga semua double, dahla cina tu cam sial je layan aku, kutuk2 gambo lagi...cam sial ahh ape cer 2 roll aku cuci kena rm 71...aku tawar sampai dia bagi 60..

kedai yang satu lagi dalam CM yang ada jual LOMO n ada cuci gak, adalah Photo Craft...dia kata satu roll siap burn dalam rm 15++

ko kalau kat bandung...dia klakar skit..filem nak cari mmg susah gila...ada jual filem biasa jer tapi kalau nak cuci quite helpful..cuma tak banyak kedai leh cuci black n white...
kat bandung harga cuci memang murah dan sangat cepat kalau utk cuci filem yang kena pakai cross process( kat malaysia dia kata 2 hari), kat bdg dia leh wat sekitar 5 jam...
hari tu cuci satu filem normal dan 2 filem cross pocess = tak sampai 40 ringgit siap print..hahahah....

p/s : kalau nak tgk gambar masyuk...kena pakai DSLR....aku pakai LOMO ni aku snap sukati aku jer..hahaha...n mostly aku tak tgk pun kat view finder.,..hahaha..yang penting org gune filem atau LOMO..no EDIT mah..DSLR semua edit
(jap lagi aku nak upload gambar aku cuci kat bandung)

pencari kata-kata said...

Salam. Bro nak tanya. kat mana ye nak beli lomo ni (Holga) kat area kl?

dr hakim said...

ohhh banyak bro...kat CM ada
kat Pavi ada
kat pavi ada the click shop kat tokyo street

Related Posts with Thumbnails